U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Economische aantrekkingskracht gemeente Borger-Odoorn

Dit perceel aan de Exloerweg in Exloo is een prachtig stuk land in een veelbelovende omgeving. Het is onderdeel van de gemeente Borger-Odoorn, waar iedereen wel iemand kent die zijn brood verdient in de toeristische sector. Dankzij de interessante toeristische trekpleisters, zoals de hunebedden, en de schitterende flora en fauna, trekt dit gebied jaarlijks duizenden toeristen aan. Ook voor de bijna 26.000 inwoners van de gemeente is dit een goede reden om hier te blijven wonen.

Een andere grote aantrekkingskracht van de omgeving is de nabijheid van de economische kernzone Groningen-Winschoten-Assen, die voor veel werkgelegenheid zorgt. Exloo is een van de vele dorpen die dient als uitvalsbasis voor de economische centra. Om het landelijke wonen in de buurt van een stedelijk centra interessant te houden, moet de bereikbaarheid echter wel tiptop in orde zijn. Daarom besteedt de provincie Drenthe veel aandacht aan het verbeteren van de infrastructuur. Momenteel ligt de focus op het opheffen van grote knelpunten in het wegennetwerk. Voor dit perceel is vooral de verbetering van de verbinding A28/A37 zeer interessant.

Gunstige ligging en toekomstplannen

De gemeente Borger-Odoorn heeft in de afgelopen 10 jaar bijna 240 nieuwe woningen gebouwd. Aangezien de gehele provincie Drenthe nog steeds groeit, zet men deze bouwtrend in de toekomst zeer waarschijnlijk door. De hier aangeboden propositie met een oppervlakte van 4000 m² is vooral gezien de ligging zeer interessant. Het ligt ten zuiden van een bestaand recreatiepark en het is niet ondenkbaar dat dit in de toekomst verder uitgebreid zal worden. Ook heeft de gemeente plannen voor het bouwen van moderne, ecologische woningen. In dat geval gaat het dan met name om ruim opgezette huizen, die met respect voor het omringende groen worden gebouwd. Kortom, de ambitieuze toekomstplannen van de gemeente en provincie maken dit tot een veelbelovend gebied voor grondbezitters.

Economic attractiveness of Borger-Odoorn

This plot on the Exloerweg in Exloo is a beautiful piece of land in a very promising region. It is part of the municipality of Borger-Odoorn, where many locals earn their living in the tourism industry. The historical dolmens and stunning nature in this area attract thousands of tourists every single year. For the same reasons, the nearly 26,000 residents will probably never leave.

Another big advantage of this region is the proximity of the economic center Groningen-Winschoten-Assen. This bustling economic zone provides many employment opportunities. Exloo, like many other towns in the region, serves as the home base for commuters. To keep rural living close to these urban centers interesting, accessibility is key. That’s why the province of Drenthe spends a lot of time and money on improving the local infrastructure. Currently, their main focus is on eliminating large bottlenecks, which is one of the many things the future owners of this plot will benefit from. Especially the improved connection between highways A28 and A37 will work in their favor.

Favorable location and future plans

In the last 10 years, almost 240 new houses have been built in Borger-Odoorn. And, to keep up with the steady growth of the region, even more will be needed. The parcel on offer here has a surface area of 4,000 m². A recreation park is located to the south of the plot and it is not unlikely they will want to expand in the near future. In addition to that, local authorities are interested in building modern, ecologically friendly homes. More specifically, they plan to build spacious homes without affecting the surrounding nature. This combination of ambitious plans and a favorable location make this a very interesting plot for potential investors.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Roosendaal 5

Noord-Brabant


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 554 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Zwolle 4

Overijssel


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 500 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Terneuzen 21

Zeeland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 1000 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel