AFM Compliancy bar
AFM Compliancy bar

Veelgestelde vragen

Waarom grond aankopen?

Grond is waardevast en een slimme manier om uw vermogen te spreiden. Grond is schaars en steeds meer grond krijgt een bouwbestemming, dat maakt grond soms op korte termijn en vrijwel altijd op korte termijn meer waard. Het eigendom kan niet worden vervreemd zonder uw toestemming en 100 m2 blijft 100 m2.

Wat is landbouwgrond? En wat mag ik er mee?

Landbouwgrond mag door iedereen gebruikt worden voor landbouw en tuinbouw-doeleinden. Soms is het ook toegestaan om op de grond kleine objecten zoals een blokhut te plaatsen, dat is afhankelijk van de gemeente. Voor doeleinden zoals bebouwing is landbouwgrond niet geschikt tenzij het wijzigt naar bouwgrond.

Kan ik landbouwgrond verpachten?

Jazeker, bij VerkoopUwKavel.nl bieden wij een totaaloplossing en nemen wij graag alle zorgen uit handen. In ons netwerk hebben wij dan verschillende pachtmeesters die u kunnen ondersteunen met de administratieve last van het pachten.

Wat is bouwgrond?

Bouwgrond is grond die door de gemeente in een bestemmingsplan is aangewezen als grond waarop gebouwd mag worden.

Mag ik zelf bouwen op landbouwgrond nadat de bestemming is gewijzigd?

Nee dat behoort niet tot de mogelijkheden, wel zal de waarde van de grond zeer waarschijnlijk stijgen na de bestemmingswijziging.

Kan ik grond aanschaffen voor iemand anders?

Ja u kunt grond aanschaffen voor een ander mits de begunstigde van de tenaamstelling op de hoogte wordt gebracht. Als de begunstigde minderjarig is zal het bedrag van de grond wel tot úw vermogen worden gerekend.

Kan ik langskomen voor een gesprek?

U bent op afspraak van harte welkom voor een face-to-face overleg in ons kantoor in Aalsmeer! Voor een afspraak kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen.

Kan ik mijn eigen notaris inzetten?

VerkoopUwKavel.nl biedt u graag een totaaloplossing in samenwerking met onze vaste professionele notaris maar u bent vrij om uw eigen notaris in te zetten. 9/10 van onze klanten maakt gebruik van onze all-in-service.

Mag ik mijn grond ook weer verkopen?

Ja, dat mag! De grond is uw bezit en het is vrij verhandelbaar. Wij raden overigens wel aan om het voor vermogensgroei zo lang mogelijk aan te houden.

Hoe weet ik dat de grond eigendom is van de verkoper?

Alle percelen in ons aanbod (ontroerend goed) en de bijbehorende eigenaren staan vermeld in het Kadaster. Dat is een zelfstandig bestuursorgaan dat gereguleerd is door de overheid. Het onroerend goed kan alleen verkocht worden middels een notaris. Die dient dan ook te controleren of beiden partijen weten wat ze (ver)kopen.

Neem contact met ons op

Of u nu wilt kopen of verkopen, wij staan voor u klaar! Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Character