Informatie aanvragen

Interessante kavel in Hoogkerk

Het aankopen van een landbouwkavel heeft talloze voordelen, maar wat maakt deze kavel in Hoogkerk nu eigenlijk zo bijzonder. Daar leest u hieronder meer over.

Een oplossing voor het woningtekort

Hoogkerk is een klein dorpje onder de rook van Groningen. En laat het nu net de gemeente Groningen zijn, die op het gebied van woningbouw in de komende jaren grootse plannen heeft. Zo wil men vóór 2025 maar liefst 4.410 nieuwe woningen bouwen. En zelfs dat zal de krapte op de woningmarkt maar nauwelijks verhelpen. Er is namelijk een enorm tekort. Om dit probleem op te lossen, zullen er nog meer middelen moeten worden ingezet om iedereen van een geschikte woning te voorzien.

Van agrarische grond naar bouwgrond

Eén van de obstakels waar projectontwikkelaars tegenaan lopen, is het feit dat veel percelen in de gemeente Groningen de bestemming agrarische grond hebben. Dat betekent dat deze locaties op dit momenteel niet gebruikt mogen worden voor woningbouw. Deze kavel in Hoogkerk is er daar één van. In de afgelopen jaren is echter een trend ontstaan, waarbij steeds meer bestemmingen worden gewijzigd. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat dit voor deze kavel ook op de planning staat.

Uitstekende ligging én bereikbaarheid

Bovenstaande toekomstplannen van de gemeente Groningen zijn interessant, maar de gunstige ligging van deze kavel is misschien nog wel interessanter. Het dorp ligt namelijk aan de rand van de stad Groningen, met een goede verbinding met alle uithoeken van de provincie. Daar komt bij dat er inmiddels een landelijk plan is opgesteld, gericht op het verbeteren van de bereikbaarheid van noordelijk Nederland. Dit betekent dat provincies als Groningen beter worden aangesloten op het Stedelijk Netwerk Nederland, zonder af te doen aan het lokale woonklimaat. Dit heeft een beter woonmilieu, meer werkgelegenheid en een bevolkingsstijging tot gevolg. Oftewel, een goede mix voor lokale grondbezitters.

Geïnteresseerd?

Interesse in deze kavel in Hoogkerk? Neem dan eens contact met ons op.
star

Dit perceel is populair!

Dit perceel is populairder dan gemiddeld. Neem snel contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Details


Oppervlakte: 1800 m²
Prijs: € N.O.T.K k.k.
Provincie: Groningen
Bestemming: Landbouwgrond

Interesse in dit perceel?

Vraag vrijblijvend meer informatie op over deze kavel


Dit perceel betreft landbouwgrond en is niet geschikt voor bebouwing.Lees meer
Kavel Alert
Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Character

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om elke maand één e-mail te ontvangen met de nieuwste kavels.

Lees ons privacybeleid voor meer informatie

Elke dag updates?