U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Wat zijn de eigenschappen van een investeringswaardige landbouwkavel? Dat is een vraag die veel mensen ons stellen. Hoewel er geen eenduidig antwoord is, zijn er wel een aantal eigenschappen die vrijwel altijd bijdragen aan een hoger rendement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gunstige ligging, ambitieuze toekomstplannen van de gemeente en goede bereikbaarheid. Deze kavel in Waterland scoort goed op al deze punten. Interesse? Lees dan snel verder.

Over Waterland

Waterland is een dorp en gemeente in de provincie Noord-Holland, gelegen tussen Amsterdam en Purmerend. De gemeente heeft al enkele jaren een vrij stabiel inwonersaantal van rond de 17.000 en wordt gezien als de ideale uitvalsbasis voor de nabijgelegen hoofdstad. Dit geldt vooral voor mensen die op zoek zijn naar een landelijke thuisomgeving om te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Wat dat betreft valt er in Waterland niet veel te klagen. Met talloze ontspanningsmogelijkheden en uitstekende faciliteiten is het woongenot hier hoog. Dit zorgt ervoor dat vooral de oudere leeftijdsgroepen hier graag blijven wonen.

Dreigend woningtekort

Het probleem is echter dat er op dit moment onvoldoende woningen beschikbaar zijn voor deze bevolkingsgroep. Mensen zijn op zoek naar levensloopbestendige woningen in de buurt van bestaande voorzieningen, maar hebben moeite deze te vinden. Daarom heeft de gemeente in de Woonvisie 2020 vastgelegd hier meer aandacht aan te gaan besteden, door middel van zowel aanpassing van de huidige woningen als uitbreiding van de woningvoorraad. Hiervoor zijn natuurlijk wel eerst nieuwe projectlocaties nodig en dit maakt Waterland tot een interessante omgeving voor grondbezitters. Hoewel grond met de bestemming landbouwgrond in principe niet gebruikt mag worden voor woningbouw, hebben gemeentes op den duur wel steeds meer grond nodig om bijvoorbeeld woningen of bedrijventerreinen te bouwen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u interesse in deze aantrekkelijke kavel in Waterland? Neem dan vooral eens contact met ons op. Wij zetten onze kennis graag in om u te helpen bij het investeringstraject en ondersteunen u bij elke stap. Zo kunt u onbezorgd genieten van een waardevaste investering voor de lange of korte termijn.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Bergum 3

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 50 m2
  • Prijs per m2 € 17,50 per m2
Bekijk kavel

Dubbeldam 6

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 250 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Didam 6

Gelderland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 200 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel