U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Een landbouwkavel aanschaffen in Opmeer, wat zijn daar de voordelen van? Daar vertellen wij u graag meer over. Lees dus gauw verder.

Over het investeren in landbouwkavels

Voordat we u enthousiast maken over deze aantrekkelijke kavel in Opmeer, is het handig om eerst wat meer te leren over landbouwkavels. Het is namelijk belangrijk om te weten dat landbouwkavels volgens het huidige bestemmingsplan niet gebruikt mogen worden voor woningbouw. Hiervoor moet een officiële wijziging doorgevoerd worden door de gemeente, iets wat in de afgelopen jaren steeds vaker gebeurt.

Over deze kavel in Opmeer

De hier aangeboden kavel ligt in Opmeer, een dorp en gemeente in de provincie Noord-Holland. Hoewel men in deze gemeente slechts 12.000 inwoners telt, is dit wel een stijging van maar liefst 16% ten opzichte van 25 jaar geleden. Dat heeft vooral te maken met de gunstige ligging van de gemeente. Het dient namelijk als uitvalsbasis voor de nabijgelegen steden, zoals Hoorn, Alkmaar en Purmerend. Mensen die in de grote stad werken, maar op zoek zijn naar een rustig plekje op het platteland, zijn hier wat dat betreft zeker aan het juiste adres.

Toekomstplannen Opmeer

Uit een recent nieuwsbericht op de website van de gemeente Opmeer blijkt dat het ook qua toekomstplannen niet aan ambitie ontbreekt. Hoewel er voor dit specifieke gebied nog geen plannen op tafel liggen, geeft wethouder Herman ter Veen aan druk op zoek te zijn naar meer onbebouwde grond. Dit om de plannen uit het Woonakkoord 2020-2025 tot uitvoering te brengen. Hierin staat onder andere dat er voldoende betaalbare woningen moeten komen en dat er woningen moeten komen in de vrije huursector voor middeninkomens. Dit zijn natuurlijk mooie doelstellingen, die interessante mogelijkheden bieden voor grondbezitters in de regio.

Interesse?

Heeft deze kavel in Opmeer uw interesse gewekt? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Oosterwolde 3

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 500 m2
  • Prijs per m2 € 22,50 per m2
Bekijk kavel

Hoogezand 12

Groningen


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 1000 m2
  • Prijs per m2 € 19,00 per m2
Bekijk kavel

Oss 7

Noord-Brabant


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 300 m2
  • Prijs per m2 € 49,00 per m2
Bekijk kavel