U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Er zijn momenteel drie factoren die het zeer aantrekkelijk maken om te investeren in landbouwkavels: het groeiende bevolkingsaantal, het dreigende woningtekort en de mogelijke negatieve spaarrente. Deze combinatie maakt investeren in (landbouw)grond interessant. Zo ook een investering in dit perceel in het Groningse Oude Pekela. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Over Oude Pekela

Oude Pekela is een middelgroot dorp in de gemeente Pekela met een kleine 8.000 inwoners. Net zoals veel andere dorpen in het noorden van Nederland, heeft men ook hier te maken met een grote leegloop. Het aantal inwoners is sinds 2016 met ongeveer 400 personen gedaald. Nu hoor ik u denken: “Dan is het toch helemaal niet aantrekkelijk om in deze regio te investeren?” Maar dat heeft u mis.

Ambitieuze toekomstplannen Oude Pekela

De gemeente Pekela is namelijk zeer ambitieus en de leegloop heeft de lokale bestuurders alleen maar gemotiveerd nog harder te werken om deze omgeving aantrekkelijker te maken. Dit blijkt ook uit de Woonvisie 2019-2023. In dit plan geeft men een uitgebreide omschrijving van de huidige woningsituatie, met als conclusie dat de woningvoorraad beter moet worden aangepast op de verschillende bevolkingscategorieën. Zo komt er meer voor het aanvullen van het aantal sociale huurwoningen alsook het bouwen van geschikte woningen voor de oudere generatie.

Dit leidt er onder andere toe dat men in de komende jaren nog zo’n 150 nieuwe woningen gaat bouwen in deze gemeente. Een deel hiervan staat gepland voor Oude Pekela. Het perceel is gunstig gelegen aan de Aa-Stroom, vlak bij de bestaande bebouwing en met zo’n 500 m² aan kale grond om te gebruiken: dat is toch de droom van elke projectontwikkelaar?

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deze kavel in? Neem dan gerust eens contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Bergum 3

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 50 m2
  • Prijs per m2 € 17,50 per m2
Bekijk kavel

Dubbeldam 6

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 250 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Didam 6

Gelderland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 200 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel