U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Er zijn talloze factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u op zoek gaat naar een geschikte landbouwkavel om in te investeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ligging, toekomstmogelijkheden en de aantrekkelijkheid van de omgeving. Wat dat betreft lijkt deze kavel in Oude Pekela goed te scoren. Interesse? Lees dan gauw verder.

Waarom investeren in landbouwkavels?

Voordat we verder ingaan op onze kavel in Oude Pekela, is het misschien handig om eerst de ‘Waarom’-vraag te beantwoorden. Waarom is het nu zo interessant om te investeren in landbouwgrond? Landbouwgrond is, zoals de naam al doet vermoeden, grond die op dit moment alleen nog maar gebruikt kan worden voor landbouw. Dit is echter geen permanente status. Door het dreigende woningtekort, besluiten steeds meer gemeentes bestemmingen te wijzigen. Dit heeft als gevolg dat de grond gebruikt mag worden voor woningbouw en dat is met het oog op het dreigende woningtekort natuurlijk zeer interessant. Hoewel het geen garantie geeft dat het bestemmingsplan voor deze kavel ook gaat wijzigen, zien we wel dat grond steeds schaarser wordt.

Waarom Oude Pekela?

Maar met de keuze om te investeren in een landbouwkavel zijn we er nog niet. Er zijn namelijk talloze opties, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Laten we eens een kijkje nemen naar dit perceel in Oude Pekela. Oude Pekela is een middelgroot dorpje met zo’n 8.000 inwoners in het Groningse Pekela. Het dorp ligt vlak bij de A7 en de Duitse grens en profiteert dus van een uitstekende bereikbaarheid vanuit de grote steden.

Ook als we verder inzoomen op dit specifieke perceel, zien we dat er qua ligging weinig te klagen valt. De grond ligt vlak bij de bestaande wijken en aangezien er maar liefst 1.000 m² beschikbaar is, is er meer dan genoeg ruimte voor de ambitieuze toekomstplannen van de gemeente. In de Woonvisie 2019-2023 is namelijk vastgesteld dat men de komende jaren maar liefst 150 nieuwe woningen gaat bouwen. En dat is nu precies wat deze omgeving zo aantrekkelijk maakt voor grondbezitters.

Interesse?

Meer weten over deze kavel in Oude Pekela? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Rijpwetering 1

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 6932 m2
  • Prijs per m2 € 12,50 per m2
Bekijk kavel

Bergum 3

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 50 m2
  • Prijs per m2 € 17,50 per m2
Bekijk kavel

Dubbeldam 6

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 250 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel