U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Investeren in een landbouwkavel in Britsum

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun geld te investeren in landbouwkavels. U vraagt zich misschien af waarom dit nu eigenlijk zo aantrekkelijk is. Daar vertellen we u graag iets meer over. Ten eerste is het gezien de verwachtte negatieve spaarrente een logische keuze om uw spaargeld van de bank af te halen. Als u dan op zoek bent naar een alternatief, zijn landbouwkavels een goede optie. Dit heeft alles te maken met het groeiende woningtekort in Nederland. In de afgelopen jaren zijn talloze percelen met de bestemming ‘landbouwgrond’ gewijzigd, om zo ruimte te creëren voor nieuwe woningbouwprojecten. En daar kunt u van profiteren! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze kavels in het Brabantse Britsum.

Over Britsum

Er zijn een aantal woorden die Britsum perfect omschrijven: natuurrijk, rustig en uitstekend bereikbaar. Laten we bij het begin beginnen. Britsum is een klein dorpje in de gemeente Leeuwarden. Hoewel het plaatsje slechts 900 inwoners telt, doet dit niet af aan het feit dat het hier heerlijk wonen is. Van de natuurrijke omgeving tot de nabijheid van de grote stad, alles klopt. Het vormt dan ook de ideale uitvalsbasis voor mensen die hun brood verdienen in Leeuwarden.

Kansen voor grondbezitters

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat er op grote schaal gebouwd zal worden in de omgeving van Britsum, is men er wel bezig met het verbeteren en vernieuwen van het woningaanbod. Zo worden oude woningen afgebroken en komen hier prachtige doch betaalbare nieuwbouwwoningen voor in de plaats. Ook worden er individuele kavels verkocht, zodat mensen zelf hun droomhuis kunnen realiseren. Dit alles om diverse demografieën naar het dorp te trekken. En deze gemeentelijke ambitie is nu precies wat deze kavels interessant maakt voor grondbezitters.

Meer weten?

Ontvangt u graag meer informatie over deze kavel of een van onze andere kavels in Brabant? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Rijpwetering 1

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 6932 m2
  • Prijs per m2 € 12,50 per m2
Bekijk kavel

Bergum 3

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 50 m2
  • Prijs per m2 € 17,50 per m2
Bekijk kavel

Dubbeldam 6

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 250 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel