U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Interessant perceel in Drachten

Veel mensen zien het aanschaffen van landbouwgrond als een waardevaste investering. Deze percelen in het Friese Drachten zijn daar een goed voorbeeld van. Ze liggen midden in de economische kernzone A7 en hebben een totale oppervlakte van 250 m². De strategische locatie maakt dit samen met de toekomstplannen van zowel de gemeente Smallingerland als de provincie Friesland tot een zeer interessant stuk grond.

Toekomstplannen omgeving Drachten

Vanwege de ligging in de kernzone A7, gaat veel van de aandacht in Drachten uit naar het creëren van economische voorzieningen. Er zijn onder andere plannen voor de bouw van nieuwe bedrijventerreinen en het verbeteren van de lokale infrastructuur. De focus ligt momenteel op het nieuwe Bedrijvenpark Drachten Azeven. Hier werkt men aan het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor allerlei soorten bedrijven. De hier aangeboden percelen liggen binnen de grenzen van dit bedrijvenpark.

Daarnaast gaat de provincie binnenkort aan de slag met de omlegging en uitbreiding van de nabijgelegen N381. Dit project dient de bereikbaarheid van Drenthe en Duitsland én de verbinding tussen de verschillende economische kernzones te verbeteren. Toch is men zelfs zonder deze aanpassingen over het algemeen zeer tevreden over de infrastructuur in de omgeving.

Naast de focus op industriële voorzieningen, kent de gemeente Smallingerland ook een bruisende toeristische sector. Met onder andere het nationale park De Alde Feanen om de hoek, is het een droomlocatie voor fietsers en wandelaars. Ook de terrasjes in het centrum trekken ’s zomers veel bekijks. Dit maakt de omgeving ook aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een landelijke woning in een stedelijk gebied. Al met al biedt deze ontwikkelingslocatie talloze interessante mogelijkheden voor grondbezitters.


Interesting plot in Drachten

Many people consider an undeveloped agricultural plot as the perfect low-risk investment. These valuable plots in Drachten are a great example of this. They are located in the A7 economic zone and have a total surface area of 250 m². The strategic location combined with the future plans of the municipality Smallingerland and the province of Friesland, make this a very interesting piece of land.

Future plans

Given the location of Drachten in the A7 economic zone, a lot of the resources are being used to develop new economic facilities. Among others, there are several plans to build new business parks and improve the local infrastructure. Currently, the main focus is on the state of the art business park Drachten Azeven. Here, local authorities are working on creating an attractive business climate for all kinds of businesses. The plots on offer here are located within the borders of this business park.

In addition to that, provincial authorities will soon be starting on restructuring and widening the nearby N381. This project is meant to improve the accessibility of Drenthe and Germany. Besides this focus on industrial facilities, there are also a lot of people in Smallingerland making a living in the tourism sector. Given the proximity of national park De Alde Feanen, this area is a dream destination for cyclists and hikers. And if that’s not really your thing, there’s always the option to just enjoy a nice cup of coffee in one of the many cafes in the city. All in all, this location provides countless opportunities for ambitious landowners. So what are you waiting for?

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Houten 3

Utrecht


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 500 m2
  • Prijs per m2 € 70,00 per m2
Bekijk kavel

Houten 2

Utrecht


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 1000 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Waalwijk 1

Noord-Brabant


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 150 m2
  • Prijs per m2 € 65,00 per m2
Bekijk kavel