Informatie aanvragen

Zeer interessante kavel in Etten-Leur

Dreigend woningtekort in Etten-Leur

Het aantal inwoners van Nederland groeit al jaren en zal dit ook nog jaren blijven doen. Dit brengt een alsmaar stijgende vraag naar (nieuwe) woningen met zich mee. Een vraag waar veel gemeentes op dit moment niet aan kunnen voldoen. Dit probleem ervaart men ook in Etten-Leur. Inwoners van Etten-Leur geven aan over het algemeen zeer tevreden te zijn over hun woonomgeving. Ook lokale ondernemers zeggen weinig te klagen hebben. Met name het dorpse karakter in combinatie met goede voorzieningen en de nabijheid van Breda hebben een grote aantrekkingskracht. Dit brengt een stijgend aantal woningzoekenden met zich mee. Zo stonden er in 2018 alleen al ruim 4600 mensen geregistreerd als zoekend naar een huurwoning.

Toekomstplannen

Om het woningtekort tegen te gaan, wil de gemeente Etten-Leur vanaf nu zo’n 200 nieuwe woningen per jaar bouwen. De voorkeur gaat hierbij uit naar het bouwen in bestaande wijken. Als je de capaciteiten van alle plannen echter bij elkaar optelt, blijkt dat er in deze wijken voor 500 à 600 woningen geen plek is. Men zal dus uit moeten wijken naar de buitengebieden. De hier aangeboden kavel ligt in zo’n buitengebied.

Niet alleen de woningbouw, maar ook de infrastructuur van de omgeving wordt aangepakt. Met name het project voor de verbreding van de A58 springt hier in het oog. Het huidige traject is duidelijk niet langer toereikend voor de huidige aantallen weggebruikers. Om dit op te lossen wordt de A58 tussen Galder en Sint-Annabosch verbreed van vier naar zes rijstroken. Dit brengt met zich mee dat ook deze kavel, die vlak bij de betreffende snelweg ligt, in de toekomst uitstekend bereikbaar zal zijn. Al met al heeft dit perceel gezien het dreigende woningtekort in de gemeente en de gunstige ligging ten opzichte van de A58 dus zeer veel potentie.

Interesse?

Heeft u interesse in deze of een van onze andere kavels? Neem dan gauw contact met ons op.

star

Dit perceel is populair!

Dit perceel is populairder dan gemiddeld. Neem snel contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Details


Oppervlakte: 1900 m²
Prijs: €NOTK k.k.
Provincie: Noord-Brabant
Bestemming: Landbouwgrond

Interesse in dit perceel?

Vraag vrijblijvend meer informatie op over deze kavel

Dit perceel betreft landbouwgrond en is niet geschikt voor bebouwing.
Lees meer.


Zeer interessante kavel in Etten-Leur