8 tips bij het aanschaffen van grond

Bij het aanschaffen van grond dient u op een aantal belangrijke zaken te letten. Dit is van belang doordat het niet zomaar mogelijk is om een stuk grond te kopen en er uw droomhuis op te zetten. Bij het aanschaffen van grond komen er een hoop zaken om de hoek kijken. Hier de 10 belangrijkste tips van VerkoopuwKavel.nl bij het aanschaffen van grond en zaken die wij altijd meenemen in onze werkwijze.

Grond is een waardevaste investering

Het aanschaffen van grond is een waardevaste investering. Het kan ten alle tijde gekocht en verkocht worden en behoudt altijd zijn waarde. Daarnaast kan het rendement op grond ook groot zijn. Bijvoorbeeld wanneer bestemmingsplannen wijzigen en landbouwgrond wordt aangewezen als grond bestemd voor woningbouw. Bent u op zoek naar een waardevaste investering voor de langere termijn? Verdiep u dan eens in de mogelijkheden die grond biedt!

Grond moet geregistreerd staan

Voordat er in een kavel kan worden gehandeld moet deze geregistreerd staan in het Kadaster. Deze registratie is van belang zodat de overheid weet welke stukken land aan wie toebehoren en wat erop dit land gebeurt. Het is dan ook altijd belangrijk dat de kavel die u wilt kopen geregistreerd staat. Dit voorkomt dat u later voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij VerkoopuwKavel.nl staan alle aangeboden percelen geregistreerd in het Kadaster. Hierdoor weet u zeker wat er op het door uw gewenste perceel gebeurd.

Kiest u grond op het platteland of meer richting de stad?

Voordat u investeert in een stuk grond is het van belang om een plan te hebben. U kiest bijvoorbeeld voor grond vanwege het rendement op de langere termijn. Maar waar zoekt u grond? Zo is een kavel gelegen aan de rand van of in een stad sneller geschikt als grond voor woningbouw dan een kavel die midden op het platteland ligt. Voordat u voor een kavel kiest is het dus van belang om de ligging ervan te controleren. VerkoopuwKavel.nl heeft de ervaring en connecties om u te vertellen wat voor kavel het best bij uw plan past.

Mag er gebouwd worden op uw grond?

Zoals ik reeds aan het begin noemde is het in Nederland niet zo dat u een kavel koopt, uw droomhuis erop zet en dat daarmee de zaak afgedaan is. Of er op grond gebouwd mag worden hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld van de bestemmingsplannen en structuurvisies. VerkoopuwKavel.nl kan u helpen en begeleidden bij het uitzoeken van dit soort zaken.

Wat staat erin bestemmingsplannen over grond?

Alle grond in Nederland is opgenomen in bestemmingsplannen en vaak ook in de structuurvisies. In dit soort plannen staat opgenomen wat er van de overheid op een stuk grond mag gebeuren. Het is daarom van belang om te weten wat de bestemmingsplannen rondom een perceel zijn. VerkoopuwKavel.nl staat in nauw contact met gemeentes en betrokkenen om de laatste ontwikkelingen omtrent bestemmingsplannen voor u in de gaten te houden.

Met welke partijen komt u in aanraking?

Bij het aanschaffen van grond komt u in aanraking met verschillende partijen. Bijvoorbeeld met makelaars, bemiddelaars, projectontwikkelaars maar ook notarissen en advocaten. Het is van belang dat u met ervaren en te vertrouwen partijen in zee gaat. Bij VerkoopuwKavel.nl werken we al jaren samen met een aantal vaste partijen. Hierdoor bent u er zeker van dat al uw zaken in ervaren, goede en vertrouwde handen zijn.

Welke soorten grond zijn er?

Veel mensen weten niet wat voor verschillende soorten grond er allemaal zijn. Grond kan worden onderverdeeld in bouwgrond, landbouwgrond, kavels voor zonnepanelen etc. De keuze uit soorten grond is enorm en iedere kavel biedt zo zijn eigen voor- en of nadelen. Bij VerkoopuwKavel.nl weten we alles over de verschillende soorten grond en kunnen wij u precies vertellen wat voor kavel er bij uw plannen het beste past.

Grond als spreiding van uw vermogen

Investeren brengt altijd risico’s met zich mee. Grond is zoals eerder benoemd echter meer waardevast dan bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Hierdoor is investeren in grond soms een goede optie naast of in plaats van aandelen. Het is belangrijk uw vermogen te spreiden en zo ook de risico’s te spreiden. Aan grond wordt vaak niet gedacht, maar is hiervoor wel een zeer geschikte optie. VerkoopuwKavel.nl kan u meer vertellen over de opties en mogelijkheden van het investeren in grond.