U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Dreigend woningtekort in Etten-Leur

Het aantal inwoners van Nederland groeit al jaren en zal dit ook nog jaren blijven doen. Dit brengt een alsmaar stijgende vraag naar (nieuwe) woningen met zich mee. Een vraag waar veel gemeentes op dit moment niet aan kunnen voldoen. Dit probleem ervaart men ook in Etten-Leur. Inwoners van Etten-Leur geven aan over het algemeen zeer tevreden te zijn over hun woonomgeving. Ook lokale ondernemers zeggen weinig te klagen hebben. Met name het dorpse karakter in combinatie met goede voorzieningen en de nabijheid van Breda hebben een grote aantrekkingskracht. Dit brengt een stijgend aantal woningzoekenden met zich mee. Zo stonden er in 2018 alleen al ruim 4600 mensen geregistreerd als zoekend naar een huurwoning.

Toekomstplannen

Om het woningtekort tegen te gaan, wil de gemeente Etten-Leur vanaf nu zo’n 200 nieuwe woningen per jaar bouwen. De voorkeur gaat hierbij uit naar het bouwen in bestaande wijken. Als je de capaciteiten van alle plannen echter bij elkaar optelt, blijkt dat er in deze wijken voor 500 à 600 woningen geen plek is. Men zal dus uit moeten wijken naar de buitengebieden. De hier aangeboden kavel ligt in zo’n buitengebied.

Niet alleen de woningbouw, maar ook de infrastructuur van de omgeving wordt aangepakt. Met name het project voor de verbreding van de A58 springt hier in het oog. Het huidige traject is duidelijk niet langer toereikend voor de huidige aantallen weggebruikers. Om dit op te lossen wordt de A58 tussen Galder en Sint-Annabosch verbreed van vier naar zes rijstroken. Dit brengt met zich mee dat ook deze kavel, die vlak bij de betreffende snelweg ligt, in de toekomst uitstekend bereikbaar zal zijn. Al met al heeft dit perceel gezien het dreigende woningtekort in de gemeente en de gunstige ligging ten opzichte van de A58 dus zeer veel potentie.

Interesse?

Heeft u interesse in deze of een van onze andere kavels? Neem dan gauw contact met ons op.

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Bergum 3

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 50 m2
  • Prijs per m2 € 17,50 per m2
Bekijk kavel

Dubbeldam 6

Zuid-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 250 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Didam 6

Gelderland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 200 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel