U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun geld te investeren in landbouwkavels. En dat is ook niet zo gek. Wanneer we de dreigende negatieve spaarrente nemen en daar het dreigende woningtekort bij optellen, moge het duidelijk zijn dat grondbezit interessante mogelijkheden met zich meebrengt. Neem daarom vooral eens een kijkje bij deze veelbelovende kavel in Ruurlo.

Over Ruurlo

Ruurlo is een middelgroot dorpje in de Gelderse gemeente Berkelland. Net als veel andere gemeentes in Nederland, neemt ook hier de druk op de woningmarkt alsmaar toe. Voor deze omgeving houdt dat specifiek in dat er te weinig huizen te koop staan, er te weinig sociale huurwoningen zijn en dat er ook een groot tekort is aan betaalbare koopwoningen. Uit de Woonvisie Berkelland 2020-2025 blijkt dat men druk bezig is deze problemen op te lossen.

Hiervoor wordt in eerste instantie gekeken naar het aanpassen van bestaande woningen aan de huidige behoefte. Concreet houdt dit in dat men kijkt naar het verbeteren van de levensloopgeschiktheid van huizen en zich inzet voor initiatieven waardoor mensen hulp krijgen bij het aanpassen van hun eigen woning. Hoewel dit een grote stap in de goede richting is, is het niet genoeg.

Aanvullen woningvoorraad

Om het dreigende woningtekort een halt toe te roepen, zullen er ook nieuwe woningen worden gebouwd. De lokale bestuurders zijn nu dan ook druk bezig met het aanwijzen van gebieden die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van nieuwe woningen en woonwijken.  Het perceel aan de Brachemseweg is goed bereikbaar, er is ruim 200 m² aan ongebruikte grond beschikbaar en de bestaande kernen liggen om de hoek. Dat klinkt toch als de droom van iedere projectontwikkelaar? Hoewel er op dit stuk grond nog niet gebouwd mag worden, merken we wel dat grond schaars wordt en dat de gemeente dus op zoek is naar nieuwe plekken voor nieuwbouw.

Grijp uw kans

Wilt u meer weten over deze landbouwkavel in Ruurlo? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Lees meer

Ontvang onze maandelijkse kavel alert

Wilt u maandelijks één e-mail ontvangen met daarin de nieuwste kavels? Vul dan uw e-mailadres in en ontvang de kavelalert elke maand in uw mailbox.

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel zal wijzigen.

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavels. 

In negen van de tien gevallen is dit het geval, hoewel er uitzonderingen zijn. Deze grond is in het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ons aanbod aan kavels

Heemskerk 1

Noord-Holland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 250 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel

Baard / Wjelsryp 1

Friesland


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 500 m2
  • Prijs per m2 € 13,00 per m2
Bekijk kavel

Roosendaal 5

Noord-Brabant


  • Bestemming Landbouwgrond
  • Oppervlakte 554 m2
  • Prijs Op aanvraag
Bekijk kavel