Propositie Dorst, een perceel met potentie

Oppervlakte: 1500 m²
Prijs: € NOTK k.k.
Provincie: Noord-Brabant
Bestemming: Landbouwgrond

Interesse in dit perceel?

Vraag vrijblijvend meer informatie op over deze kavel

"*" geeft vereiste velden aan

Kavel Alert
Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom investeren?

Het aankopen van een landbouwkavel wordt gezien als een zeer waardevaste investering. Hoewel het niet altijd makkelijk is om te bepalen welke grond het investeren waard is, zal een slim gekozen perceel slechts zelden tot teleurstellingen leiden. Hoe kunt u nu zien of een kavel het investeren waard is? Daarvoor kijkt u naar een aantal factoren. Met name de toekomstperspectieven van de gemeente, de woon- en werkgelegenheid en de kwaliteit van de omliggende infrastructuur zijn van belang. Deze kavel in Dorst scoort op elk van deze factoren bijzonder goed, wat het tot een zeer interessante propositie maakt.

Een propositie met potentie

Dorst is een klein, maar potentierijk dorpje in de alsmaar groeiende regio Breda-Dorst. Gelegen in de provincie Noord-Brabant en op slechts 15 minuten van Breda, geniet dit dorp steeds meer populariteit. Het CBS verwacht dan ook dat de regio in ieder geval tot 2035 zal blijven groeien. Hier is de gemeente Oosterhout druk mee bezig. In samenwerking met de provincie is er een plan opgesteld om het dreigende woningtekort tegen te gaan. In dit kader is een zogenaamd transformatiegebied aangewezen. De gemeente, provincie en projectontwikkelaars zullen hier samen werken aan duurzame woningbouw. En dat brengt ons tot de potentie van deze specifieke propositie. De propositie ligt namelijk ruim binnen de grenzen van dit transformatiegebied. In de directe omgeving zijn al veel percelen verkocht en het valt dan ook te verwachten dat ook deze kavel veel interesse zal wekken. Wacht dus niet te lang!

Goede bereikbaarheid

Zoals gezegd ligt Dorst op een centrale positie binnen de Benelux. De infrastructuur in de directe omgeving is van topkwaliteit en dankzij de (directe) verbinding met maar liefst vier grote snelwegen, zijn alle nabije steden makkelijk bereikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en zelfs Antwerpen. Daardoor is de regio Breda-Dorst een belangrijk knooppunt tussen de twee wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. Dit alles zorgt voor een zeer gunstig economisch vestigingsklimaat voor zowel bedrijven als particulieren uit binnen- en buitenland. En wie hier wil werken, moet natuurlijk ook ergens wonen.

Een natuurrijke omgeving

Tot nu toe is hier met name gesproken over de economische voordelen van deze regio. Er is echter nog meer! Voor wie namelijk even weg wil uit de drukte van de stad, biedt het uitgestrekte bosgebied Boswachterij Dorst soelaas. Dit natuurgebied van maar liefst 1.117 hectare is het ideale toevluchtsoord voor de hardwerkende stedelingen. En alsof dat niet genoeg is, sluit het gebied in het noordoosten ook nog eens aan op natuurgebied De Duiventoren. Samen bieden deze natuurgebieden voor ieder wat wils. Zo kunt u genieten van een lunch in het bos of een rustig weekendje op de nabijgelegen natuurcamping. Ook voor de wat actievere recreanten is er zat te doen. Denk aan een ochtendwandeling in het bos, een bezoek aan de leemputten of een fijne fietstocht. Wat wilt u nog meer? Al met al is dit een omgeving die voldoet aan alle eisen voor een waardevast perceel: goede bereikbaarheid, aantrekkelijke woon- en werkomgeving en enorm veel potentie voor de toekomst. Afdeling bestemmingplan is bezig om hier een andere bestemming voor te krijgen.

Interesse in dit perceel?

Vraag vrijblijvend meer informatie op over deze kavel

Toon interesse

Mag ik bouwen op grond met de bestemming landbouwgrond?

Nee, het is niet mogelijk om te bouwen op land met de bestemming landbouwgrond. Het betreft geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Het is ook niet mogelijk om met behulp van de aanvraag van een vergunning de bestemming te laten wijzigen. U kunt geen woningen, tiny-houses of stallen op een landbouwgrond kavel plaatsen.

Kan ik rekenen op een bestemmingswijziging?

Dit betreft een landbouwgrond kavel. Er is geen enkele garantie dat de bestemming van dit perceel ooit zal wijzigen.

Wie is de eigenaar van de aangeboden kavels?

De op VerkoopUwKavel.nl aangeboden kavels zijn eigendom van particuliere aanbieders. Het team van VerkoopUwKavel.nl bemiddelt in de aankoop en verkoop van kavel.

Maakt deze kavel onderdeel uit van een groter perceel?

Ja, deze grond is het verleden verkaveld door de historische eigenaren. De huidige particuliere aanbieders van deze grond hebben deze percelen in het verleden aangekocht van de historische eigenaren.